Hoe maak je een gallery wall?

De gallery wall wordt in oneindig veel variaties toegepast in de interieurs van nu. Het past bij bijna elke stijl en kan echt persoonlijkheid laten zien in je interieur. Maar hoe pak je dit nu aan? 

Compositie: het is handig om te kiezen voor een stijl of kleurthema, zodat alles bij elkaar past. Op die manier kan het eigenlijk niet snel fout gaan. Maar het mag natuurlijk ook wat spannender! Wij hebben hier gekozen voor een mix van foto’s, grafische prints en illustraties in allerlei kleuren. Wat dan wel belangrijk is, is de afwisseling. Zorg dat je elk type afwisselt, dus niet al je posters met tekst naast elkaar en alle foto’s bij elkaar. Of alle roze afbeeldingen bij elkaar. Zorg voor balans.

Aanpak: Bedenk waar je de schilderijen wilt hangen en in welke vorm. Wellicht wil je een vlak vullen, of misschien mag het wel wat meer gespreid, in een losse vorm. Maak op de grond eerst de compositie. Mocht je nog niet alle posters in huis hebben kun je ook een stuk papier uitknippen op het formaat van de lijst. Een hele handige tip is om dit digitaal te doen. Wij hebben deze compositie gemaakt in Photoshop. Het vlak waar de lijsten komen was het canvas, zet dit op schaal. Vervolgens schaal je ook je foto’s en afbeeldingen van posters etc. Werken die je niet digitaal hebt fotografeer je. Zo kun je lekker digitaal gaan schuiven tot je tevreden bent! Meet vervolgens alles goed uit op je wand en hangen maar. Wij hebben spijkers gebruikt, omdat de wand hiervoor geschikt was. Maar je kunt ook speciale tape of schroeven gebruiken.

Maar wat hang je er dan neer? Onze favoriete websites voor prints zijn The Poster Club en  Paper Collective. Ook HK Living heeft erg mooie prints, die vaak al ingelijst zijn.

Voor foto’s vinden we Albelli een handige website en gebruiken we regelmatig hun forex-wanddecoratie. Het weegt bijna niks, ziet er heel strak uit en het is een mat materiaal, dus spiegelt niet. Ook leuk om te bekijken zijn de zeefdrukken van Studio Boot, vanwege de felle uitgesproken kleuren en teksten. Dan nog wat pareltjes: French Toast Studio, voor fijne illustraties in pastel. The Colorful Crew, echt heel tof, en check ook even de t-shirts. En bekijk deze ook nog even: Emma Make, Léa Maupetit. #nospon