Het interieur van Tanja!

Door Tanja Zweers

Na 17 jaar in een nieuwbouwhuis in Eindhoven te hebben gewoond, vonden wij het tijd voor nieuwe energie! Letterlijk, want wij kochten een gasloos nieuwbouwhuis in Nuenen. Nuenen is een supermooi, gezellig en groen dorp op fietsafstand van Eindhoven. Ideaal! Onze jongens dichtbij op school en sportclubs om de hoek. 

Wij kochten een tweekapper wat breed op de kavel staat. De standaard indeling en grootte was niet echt een plus op ons oude huis, dus ik, Tanja, deed wat ik het liefste doe, de ideale indeling bedenken. Zo constateerde ik bijvoorbeeld dat er geen ruimte was voor een garderobe in de hal, wat natuurlijk niet echt praktisch is met twee pubers in huis. Dus snoepte ik wat af van de woonkamer voor een garderobe in de hal. De woonkamer en keuken was in eerste instantie omgekeerd. Dus vanuit de hal kwam je binnen in de keuken. Wij wilden graag een keuken gesitueerd op de tuin waar je ook een grote eettafel kwijt kon, dus kozen wij het andere gedeelte voor de woonkeuken. In de zithoek veranderden wij de openslaande deuren door 1 groot raam van 4×2 meter. Ook realiseerden we twee uitbouwen, eentje van 2,40 voor de woonkamer en 1,20 cm voor de keuken waardoor de openslaande deuren in de keuken daar wat terugvallen.

De ruimte hebben wij gescheiden door een constructieve wand en stalen harmonicadeuren die ik zelf heb getekend.

Wij wilden graag een micro terrazzo gietvloer en om te variëren in materiaalgebruik werd de keuken van een eiken fineer. Een basis van beige met licht hout, blauw en burgundy accenten. Ook de keuken heb ik zelf getekend. De gehele wand is 60cm naar boven gekomen, deze is verdeeld in een koffienis van 1,80cm, dan vier grote kasten waar al de apparatuur in verwerkt zit en daarnaast een ingebouwde kast met ronde vormen. Het kookeiland van 2,80 cm met een keramiek blad is echt een heerlijke plek om aan te koken.

Ook op de verdiepingen hebben we nog het nodige aangepast aan de bestaande plattegrond.

Verhuizen was een uitgelezen moment om ook alle design dromen waar te maken! Zo hebben wij nu de little tulip stoelen van Artifort aan de eettafel staan, een stringkast, Gervasoni hanglamp en ons favoriete armatuur van Valerie objects bij de bank. Een Hay fauteuil, Fest eettafel, armaturen en accessoires van HK Living en Ferm Living. ….Anyway a dream come true, al zou ik het wekelijks wel willen aanvullen met nieuwe items die wij ook in onze ontwerpen toepassen, er is zoveel moois! 

Ik heb het nog niet eens over het gehele lichtplan gehad voor de woning maar dat hebben wij ook helemaal omgegooid en op de indeling aangepast. Ook hebben we meerdere wandlampen toegepast, dit geeft zoveel sfeer en een chique uitstraling!

Al met al was het een heel project en traject met een heel fijn resultaat! 

 

Fotografie: Nikki Meulendijk

Credits: Coenen Concepts, Flinders Projects, Interior Elements