3 Days of Design Kopenhagen

Heerlijk was het om een interieurtrip te maken naar Kopenhagen. Van woensdag 7 t/m 9 juni waren wij namelijk in bruisend Kopenhagen voor 3 days of design, de interieurbeurs van Scandinavië. Alleen niet in een beurshal maar in verschillende districten van de stad waar we al fietsend langs zijn gegaan.  

3 Days of Design is een jaarlijks designevenement volop interieurinspiratie. We hebben genoten van diverse gerenommeerde Scandinavische merken, die tijdens 3 days of design hun  innovatieve ontwerpen, meubels, interieurs en architectonische concepten presenteren.

Tijdens de dagen dat wij er waren hebben we verschillende designshowrooms bezocht, hebben we gesprekken mogen voeren met interieurprofessionals, en heel veel inspiratie opgedaan over nieuwe trends en creaties binnen de verschillende merken. Daarnaast hebben wij uiteraard ook genoten van de kleurrijke en vrolijke stad die Kopenhagen is. Een stad met mooie architectuur, heerlijk eten en drinken 😉 en wat hebben de Denen toch in elke vorm oog voor design.

Wij hebben ons dus een paar dagen heerlijk laten onderdompelen in deze bruisende stad en zijn naar huis gegaan met mega veel interieurinspiratie.

Uiteraard delen wij graag met jullie de interieurtrends voor komend seizoen.

  • We zien veel primaire kleuren terug in het interieurbeeld. Denk aan groen en rood accenten in combinatie met aardetinten. Dit zagen we veel terug bij bijv. &tradition. Maar ook bij diverse armaturen van bijv. Louis Poulsen zagen we dit terugkomen.
  • Duurzaamheid blijft een hot topic ook in de Interieur wereld. Interieuritems o.a.. gemaakt van gerecycled materiaal. Mooi terug te zien bij de prachtige Pix lamp gemaakt van afvalplastic bij Normann Copenhagen. Zij hadden in hun vorige collectie hier ook al de te leuke bit kruk in diverse kleuren van gemaakt.
  • Organische vormen geven zachtheid en speelsheid aan een interieur. Wij houden er erg van om dit toe te passen in een ontwerp en zijn blij te zien dat deze trend voorlopig een blijvertje is. O.a.. Ferm living laat dit heel duidelijk terugkomen in haar design zowel in groot meubilair als accessoires.
  • Bij veel merken zie je het gebruik van natuurlijke materialen terug zoals wol (check de Chisel lounge chair van Hay, te gek), hout, leer
  • Botanische elementen zie je heel veel terugkomen. Denk aan grote statement planten in je interieur, maar ook de tuin die nog meer bij binnen wordt betrokken ondersteund door meubilair wat toepasbaar is binnen en buiten.
  • Goede diversiteit tussen subtiele belijning in meubilair met aan de andere kant de wat stoerdere ontwerpen.
  • Waar het een tijdje geleden nog veel koper en goud was krijg je steeds meer chroom/zilver/rvs elementen die een weg vinden naar ons interieur. Hiermee kun je jouw interieur gelijk een wat meer ‘funky vibe’ geven.
  • Merken die er voor ons uitsprongen qua inspiratie en gelijk toepasbaar zijn in een interieur zijn &tradition, Hay en ferm living.

 

Conclusie; 3 days of design is het design evenement wat jaarlijks zal blijven terugkeren in onze agenda en is een must see voor elke interieurliefhebber