3 Days of Design Kopenhagen 2024

Afgelopen maanden hebben we verschillende beurzen en interieurevenementen bezocht; Design District in Rotterdam, Antwerp Design week en als kers op de taart, 3 Days of Design in Kopenhagen! Over die laatste schreven we deze blog:

Kopenhagen, de designhoofdstad van Scandinavië, organiseert jaarlijks een van de tofste designfestivals van Europ: 3 Days of Design. Dit driedaagse evenement brengt ontwerpers, architecten, merken en designliefhebbers samen voor een inspirerend feest van creativiteit en innovatie. Onze favoriete merken presenteerden hun nieuwe collecties en laten daarmee zien wat het gevoel is van dit moment. Het is dus een uniek platform om de nieuwste trends en innovaties in de designwereld te ontdekken. En daar hebben we ons helemaal in onder laten dompelen! Wij sliepen in het fantastische Grande Joanne (aanrader!), wat ook al een feestje op zich was.

Wij zullen met jullie de meest opvallende trends delen:

  • Duurzaamheid en circulariteit blijft een belangrijk thema bij de ontwerpers. Er was een sterke focus op het gebruik van natuurlijke en herbruikbare materialen.
  • Strakke belijningen zien we weer steeds meer als tegenbeweging van de organische vormen, die we ook nog steeds erg veel zien. Maar ook een mix daarvan, zoals ronde plissé lampen, de Nebra van New Works, maar ook de Matin van Hay. De Janpandi stijl is hiermee ook nog helemaal in beeld.
  • Naast dat we veel beige en natuurlijke tinten hebben gezien (New Works, Ferm Living), wordt er ook gedurfd gebruik gemaakt van kleur. De kleur die we opvallend veel voorbij zagen komen, was een warme olijf, geel/groene kleur (bij Muuto en &tradition), chocoladebruin en ook burgundy kwam nog veel voorbij. Plafonds worden meegekleurd en we zagen contrasterende kleuren met elkaar gecombineerd worden.
  • Qua materialisering zagen we hard en zacht in spannende combinaties. Veel chroom, nog steeds marmer en natuursteen (Audo Copenhagen), in combinatie met fluffy stoffen zoals teddy, boucle en fake fur. Mid-Century Modern is hiermee nog steeds populair.
  • We zagen ook een revival van retro en vintage invloeden, maar dan gecombineerd met moderne elementen. We zagen dit bij de verrassende showroom van Gubi

Wij zitten weer helemaal vol met inspiratie voor onze nieuwe ontwerpen!